🇪🇪 Estonya'da Şirket Kurmanın Avantajları!

Estonya'nın, Türkiye'deki startup kurucularının Avrupa'da şirket kurmak için en çok tercih ettiği ülkelerin başında geldiğini sanırım biliyorsun.

Estonya'nın yenilikçi uygulamaları, sanal vatandaşlık programı ve girişimcileri destekleyen bir vergi sistemine sahip olması sadece Türk kurucular için değil, tüm dünyadaki startup kurucuları için Estonya'yı oldukça cazip kılıyor.

Avrupa'da ikameti olmayan Türk vatandaşlarının Avrupa'daki lokal bankalara erişimi pek mümkün olmasa da, Estonya'da şirket kuran Türk girişimciler genellikle Wise, Payoneer vb. dijital bankacılık çözümlerini kullanarak işlerini kolayca uzaktan yönetebiliyorlar.

undefined

Estonya'da Şirket Kurmanın Avantajları Nelerdir?

🟢  0% Kurumlar Vergisi

Kar payı dağıtılmadığı sürece, Estonya'da kurulan şirketler için kurumlar vergisi ödenmiyor. Bunun yanı sıra şirket gelirlerini, hissedar ve direktör maaşları da dahil olmak üzere şirket gideri olarak vergisiz şekilde kullanılabiliyorsun.

🟢 Estonya Sanal Vatandaşlık Kartı

Estonya'da şirket kuruluşu ve işletmesi Estonya'nın kurucular adına üretip, Türkiye'ye kargoladığı sanal vatandaşlık kartı sayesinde 100% online şekilde yapılıyor. Dünyanın en dijital ülkesi olan Estonya, sanal vatandaşlık uygulamasını da dünyada ilk başlatan ülkedir.

🟢 Online Bankacılık

Estonya'daki şirketini kurduktan sonra Avrupa'daki lisanslı online bankacılık çözümlerine erişilebilir ve bankacılık işlemlerini lokasyondan bağımsız şekilde yapabilirsin.

🟢 Online Muhasebe

Estonya'daki şirketler için aylık muhasebe servisi, şirket kurulur kurulmaz zorunlu değil. Senede 1 defa vergi beyanı yapılması yeterli oluyor. Şirketin aylık işlem hacmine ya da tercihe bağlı olarak aylık makul fiyatlar ile muhasebe servisi satın alabilir, muhasebe işlemlerini de 100% cloud şekilde uzaktan yönetebilirsin.

🟢 Estonya Startup Vizesi

Estonya'da şirket kurmanın yanı sıra, dijital tabanlı ve ölçeklenebilir bir iş modeline sahip kurucular Estonya startup vizesi programına da başvurarak, Estonya'dan oturum izni alabiliyorlar.

🟢 Founder8 Özel Desteği

Estonya'nın ilk ve en tecrübeli servis sağlayıcısı Founder8, Estonya'daki şirketinin kuruluşunu baştan sona, en doğru ve pratik şekilde yapabilmen için sana destek veriyor.

Estonya'da şirket kuruluşu hakkında daha fazla bilgi almak ya da Estonya'da şirket kurmak için bu linkteki formu doldur, bilgilerini değerlendirip en kısa sürede sana geri dönüş sağlayalım.

Tekrar görüşmek üzere.

Founder8

Founder8 Desteğiyle, Sistemi Lehine Çevir!


📥 destek@founder8.com

📍Veskiposti 2, 10138, Tallinn, Estonya

©2024 Founder8, Tüm hakları saklıdır.