🇫🇮 Finlandiya Startup Vizesine Nasıl Başvurulur?

🟢 Program Hakkında Özet Bilgi

Finlandiya startup vizesi programı sayesinde, Finlandiya'da şirket dahi kurmadan kendin, ekibin ve ailen için ilk başvuruda 2 senelik oturum izni alabileceğini biliyor muydun?

Ölçeklenebilir iş modeline sahip startup kurucuları için Finlandiya'nın sunmuş olduğu bu fırsat dikkate alınmaya değer çünkü refah seviyesi dünyadaki en gelişmiş ülkelerden biri olan Finlandiya startup kurucularına kapılarını sonuna kadar açmış görünüyor, en azından şu an için!

Finlandiya startup vizesinin, Avrupa Birliği dışında yaşayan startup kurucularının Finlandiya'dan oturum izni almalarına fırsat sunan Avrupa'daki en sistematik ve hızlı işleyişe sahip startup vizesi programı olduğu da söylenilebilir.

Startup vizesi başvurusu, vize ve oturum izni başvurusu öncesinde yapılan online bir ön başvuru olup, başvuru Startup Finlandiya komitesine iletiliyor.

Komite, başvuruyu ortalama 6 hafta içerisinde değerlendiriyor. Kabul sonrasında isteyen kurucular ve varsa yakın aile bireyleri (eş ve çocuklar) Finlandiya'dan oturum izni başvurusunda bulunabiliyorlar.

Finlandiya oturum izni başvurusu da online şekilde yapılıyor ve gerekli biometric bilgiler (fotoğraf, parmak izi) en yakın Finlandiya vize temsilciliklerinden teslim edildikten sonra ilk etapta 2 senelik oturum izni veriliyor.

Oturum izni işlemleri 2 hafta gibi kısa bir sürede tamamlandığı için toplamda 2 ay içerisinde Finlandiya Startup Vizesi kapsamında oturum izni almak mümkün oluyor.

undefined

Finlandiya Startup Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

🟢 Markanı Belirle

Öncelikle başvuru yapmak istediğin dijital işine ait markanı belirle ve markanın amacını belirgin şekilde öne çıkart.

🟢 İş Planını Hazırla

Komitenin online başvuru formunda sorduğu soruları işin özelinde doğru şekilde cevapla ve bu sayede iş planını final hale getir.

🟢 Pitch Deck Hazırla

Startup yatırım başvurularında olduğu gibi markana ait önemli bilgileri ve dinamikleri öne çıkartan, startup komitesinin de kabul ettiği şekilde 12-13 slayttan oluşan bir startup sunumu hazırla.

🟢 Video Pitch Hazırla

Başvuru şartlarında zorunlu olmamasına rağmen, bir önceki adımda hazırlanan sunumu ortalama 3-4 dakikalık ekran paylaşımlı kamera kaydı ile videolu sunum haline getir. Kayıt edilen bu video için public şekilde erişilebilen bir URL oluştur.

🟢 Ek Belgeleri Hazırla

Kurucuların CV'leri ve pasaport kopyaları gibi başvuru esnasında talep edilen gerekli diğer belgeleri başvuru için hazır hale getir.

🟢 Startup Vizesine Online Başvur

Önceki adımlardaki çalışmalar doğru şekilde tamamlandıktan sonra başvuruyu tek celsede online başvuru portalı üzerinden 'submit' et.

🟢 Oturum İznine Başvur

Kabul aldıktan sonra kendin ve varsa ailen için gerekli olan oturma izni formlarını hazırlayıp online şekilde oturma iznine başvur. Başvuru sonrasında gelen kabul maili ile Ankara VFS Global'dan randevu alıp, 5 iş günü içerisinde Ankara'ya giderek, talep edilen ek belgeleri de yanında götürerek başvuru işlemini tamamla.

🟢 Founder8 Özel Desteği

Türkiye'de kurulmuş oyun geliştirme, SaaS, yapay zeka, fintech, blockchain ve pazaryeri gibi farklı iş modellerine sahip yüzden fazla startup vizesi başvurusu için birebir destek sağlamış olan Founder8 tüm süreci baştan sona senin için kolay hale getiriyor.

Finlandiya startup vizesi hakkında daha fazla bilgi almak ya da başvurunu Founder8 desteğiyle güvenilir ve kolay bir şekilde yapmak için bu linkteki formu doldur, bilgilerini değerlendirip en kısa sürede sana geri dönüş sağlayalım.

Başvuru adımlarında tekrar görüşmek üzere.

Founder8

Founder8 Desteğiyle, Sistemi Lehine Çevir!


📥 destek@founder8.com

📍Veskiposti 2, 10138, Tallinn, Estonya

©2024 Founder8, Tüm hakları saklıdır.